Menu
  • En-Lt
Šiandien, balandžio 16 d. atidaromas jau šeštasis dviračių sezonas. Į Vilniaus miesto gatves išrieda 300 dviračių, kuriais dalinsis vilniečiai ir miesto svečiai. „Cyclocity Vilnius“ įdiegusi bendrovė „JCDecaux Lietuva“ kviečia visus dviračių mylėtojus kuo daugiau laiko praleisti lauke.

Pasak „JCDecaux Lietuva“ vadovės Žanetos Fomovos, gerokai užtrukęs įšalas šiemet pakoregavo starto planus ir privertė pavėlinti terminalų montavimą bei sistemos paleidimą dviem savaitėmis. Tikimasi, kad šį sezoną dviračių dalinimosi paslauga bus dar populiaresnė : „Tendencijos rodo, kad dviračiai tampa svarbia pasaulio miestų gyvenimo dalimi. Ir mes kasmet jaučiame didėjantį susidomėjimą dviračių kelionėmis Vilniuje. Šiemet visus gyventojus ir svečius sezono šūkiu „Dalintis gera“ skatiname kuo daugiau dalintis mūsų dviračiais. Visi žinome, kad judėjimas sveika - todėl stengsimės tai nuolat priminti bei prisidėti prie dviračių kultūros puoselėjimo mieste,“ – kalbėjo Ž. Fomova.

Vilnius miestas intensyviai  plečia ir atnaujina dviračiams skirtą infrastruktūrą: tiesiami nauji dviračių takai ir kuriama patogesnė susisiekimo sistema. Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, Vilnius toliau kryptingai investuoja į dviračių infastruktūrą, kad ši susisiekimo priemonė taptų patogia judėjimo alternatyva mieste: „Pernai sostinėje įrengta ir atnaujinta daugiau kaip 12 km dviračių takų, o šių metų planai dar ambicingesni – numatyta nutiesti daugiau kaip 30 km infrastruktūros visame mieste. Asmeniniams dviračiams įrengsime virš 1500 dviračių stovų, o "Cyclocity" dviračiai, kaip ir kasmet, puikiai įsilies į patogaus susisiekimo centrinėje dalyje planus.“

Pernai dviračių Vilniečiai ir miesto svečiai „Aviva“ dviračiais įveikė daugiau nei pusę milijono kilometrų. Iš viso per 2017 m. buvo nuvažiuota 221.747 kelionių. Pagal vienu dviračiu atliekamų kelionių skaičių Vilnius yra tarp trijų aktyviausių pasaulio miestų iš maždaug 70-ties, kuriuose veikia „Cyclocity” paslauga.

Paslaugos kaina vartotojams išliks tokia pati, kaip ir ankstesniais metais. Paslaugos naudotojai galės įsigyti metinę sezono narystę (kaina – 19,90 EUR, jaunimui nuo 14 iki 26 metų – 13,90 EUR), 30 dienų narystę (3,90 EUR) arba trijų dienų kelionės bilietą (2,90 EUR). Pirmąjį kiekvienos kelionės pusvalandį „Aviva” dviračiu važiuoti galima nemokamai. Po pirmųjų 30 minučių važiavimas apmokestinamas pagal nustatytą tarifą: antras pusvalandis kainuoja 0,39 EUR, trečias – 1,39 EUR, ketvirtas ir vėlesni – 3,39 EUR.
Įsigyti ar atnaujinti narystę 2018 metų sezonui Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai gali www.cyclocity.lt svetainėje. Įsigytą ilgalaikę „Cyclocity Vilnius” narystę reikia aktyvuoti narystės kortelėje, kurią vartotojai gali atsiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose, PC „Europa” arba Susisiekimo paslaugų klientų aptarnavimo centre prie V. Kudirkos aikštės. Dviračių paslaugos narystės kortele gali tapti ir Vilniaus miesto gyventojo turima „Vilniečio kortelė”, taip pat ISIC pažymėjimas su integruotu transporto bilietu, Lietuvos studento pažymėjimas ar elektroninis moksleivio pažymėjimas. Vartotojams taip pat suteikiama galimybė padovanoti pasirinkto tipo ilgalaikę „Cyclocity Vilnius” narystę (sezono, sezono jaunimo ar 30 dienų narystes) savo artimajam, draugui ar kolegai. Trečius metus iš eilės dviračių sistemos partnere tapo gyvybės draudimo ir pensijų bendrovė „Aviva Lietuva“.
 

Published in Lietuvos